Да се влюбиш в Бали…

Знаете ли, че през 2017 година Бали е обявен за любимата дестинация на пътешествениците по света?

Според популярният сайт и форум TripAdvisor, райският индонезийски остров за пръв път успява да отвее конкуренцията в лицето на Лондон, Париж, Рим и много други места, открадвайки си първото място в класацията.

За да си спечели толкова много любов и ентусиазъм в лицето на туристи от всички краища на земното кълбо, Бали наистина е едно специално място. Това индонезийско бижу има своите уникални качества, започвайки от контраста на екзотичните плажове и древните храмове, и минавайки през… четете по-надолу.

bl (3)

bl (8)

Плажовете, разбира се!

За никого не е тайна, че едно от най-изкушаващите неща в Бали е невероятно красивите брегове и техните плажове, излезли сякаш от мечтите ни. Но какво отличава острова от другите екзотични дестинации, ще си кажете вие. Разнообразието! Да, тук ще откриете фин бял пясък, обграждащ тюркоазени лагуни, но също и брегове, покрити с едри черни песъчинки, които са колкото учудващи, толкова и съблазнителни. В Бали всеки плаж има свой „характер“: има плажове за сърфисти, спокойни плажове за семейства, закътани плажове за влюбени двойки и модерни плажове с ресторанти и барове, разбира се.

Храмовете

Когато попитате пътешествениците защо са избрали Бали за своята почивка, на второ място след плажовете идват храмовете. Те са толкова много и толкова различни, разположени на безброй локации из острова, че целия престой едва ли ще ви стигне да обиколите и най-забележителните. Някои от храмовете са се превърнали в най-разпознаваемите забележителности на Индонезия, особено заради красивите места, на които са построени. Повечето датират от векове, но в тях все още се провеждат празненства и други активности, които са незабравимо изживяване за всеки почитател на духовното.

bl (14)

bl (7)

Природните богатства

Като оставим настрана плажовете, Бали предлага още безброй природни чудеса, които са истинска радост за окото. Тучните зелени хълмове са истинска мечта за всеки фотограф, както и водопадите, кристалните води на езерата и спиращите дъха изгреви и залези, които можете да наблюдавате от брега. Цялата тази заобикаляща картина прави Бали мечтано място за екзотична сватба, изненадващо предложение или годишнина. Само си представете да получите годежен пръстен сред такава автентична и недокосната красота!

Времето

Не бива да подценяваме причината, която привлича туристите на този райски остров 365 дни в годината. Бали се радва на 12-13 часа слънчева светлина на ден, независимо от сезона, което предоставя на пътешествениците безброй възможности за активности на открито. Топлото време също е ганратирано – между 26 и 31 градуса по целзий през цялата година! Да, между октомври и април вали, но не си представяйте потоп, а по-скоро приятен летен дъжд, след който винаги изгрява слънце.

bl (9)

bl (15)

Местните хора

Гостоприемството на местните е в центъра на неподправения чар на острова. Не бива да ви изненадва ако чуете, че балийците са душата и сърцето на Индонезия. Именно попадането в средата им, в тяхното ежедневие, прави почивката на острова колкото приятна, толкова и вдъхновяваща и духовна.Техният семпъл начин на живот е многоцветна палитра от ежедневни ритуали и традиционни тържества. Тук да опознаеш местните извън хотела си се оказва много по-лесно, отколкото в много други екзотични дестинации по света.

Местната кухня

Едно е сигурно – няма да останете гладни в Бали! И нямате никакво извинение да не изпробвате местните специалитите от кухнята, обявена за една от най-сложните в света. Местните приготвят всичко с много подправки, пресни зеленчуци, риба и месо. Разбира се, модерните ресторанти предлагат и храни, типични за други части на планетата! Ще се изненадате да разберете, че някои от най-добрите се намират именно тук и предлагат микст от местна и световна кухня.

bl (13)

bl (12)

Цената на парите

Тъй като се намира доста далече и е популярна екзотична дестинация, то ви е простено ако смятате, че Бали е доста скъпо място за почивка. Но веднъж стъпили на острова ще се изненадате от цената на всичко! И макар мястото да е известно с невероятните луксозни хотели, тук ще откриете места за настаняване за всеки джоб – включително къщи за гости в Убуд и Санур.

Хотелите

Говорейки за настаняването, няма как да не споменем разнообразието от хотели, ризорти, бунгала и къщи за гости в Бали. Толкова са много, че почти със сигурност ще намерите стая в избраното от вас място! За всеки пътешественик изобилието на хотели е добра новина, защото това почти винаги означава, че можете да откриете добри оферти. И тук имаме предвид цени за всеки джоб, всеки повод и дори всяко настроение! Луксозни спа резорти с infinity басейни и гигантски къщи на дървета, бунгала в джунглата и дори на ръба на някоя скала…

bl (2)

bl (1)

Размечтахте ли се вече? Ако Бали заема първото място и във вашия списък с екзотични желания, то ние сме на път да сбъднем мечтите ви! Новата програма на Александър Тур “Екскурзия до Сингапур и остров Бали” е създадена специално за запалени пътешественици.

Свържете се с нас!

За контакти:

ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆  (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

Comments are closed.